Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
ELZAS | JEAN-MARC DREYER | L'AVENTURE C'EST LA NATURE
Datum: 02-09-2015
natuurtalentToen we 10 jaar geleden bij Jean-Marc Dreyer in Rosheim aanklopten was hij net te voet terug uit Santiago de Compostella. We probeerden inzicht te krijgen in zijn gedachten, werk, wijn en emoties. Zouden we Auf der Weg nog een keer kunnen proeven? Met welk natuurtalent hebben we hier te doen? Er waren zoveel vragen. We werden intense vrienden en beleefden een fantastische dag.
leerschoolNatuurlijke wijn is iets dat hem raakt. Zijn beste leerschool en mentor was Patrick Meyer. Jean-Marc werkt biodynamisch en doet zijn best om eerlijke, echte, levende wijnen te maken met niets toegevoegd en niets weggenomen. Zijn wijnen vertellen het verhaal van de kleine wijngaarden waar ze zijn gemaakt. Ze zijn vol van karakter, persoonlijkheid en plaats. Jean-Marc is wars van het gebruik van chemicaliën, van gekochte gisten, te veel hout, harde tannines en toevoeging van kleurstof en suikers. Hij voegt nul zwavel toe. Alle wijnen zijn ongefilterd en worden niet geklaard.
“Als je filtert en desinfecteert met sulfiet neem je alle goede dingen weg” zegt hij".simpele wijze“Ik vraag mezelf niet af hoe ik mijn wijn moet maken want dat gaat vanzelf. Ik ben hier om de wijn te vergezellen en te volgen opdat hij de goede kant opgaat. Ik ben ervan overtuigd dat de wijn gemaakt wordt in de wijngaard en niet in de kelder. Zonder de tovenaarsleerling uit te hangen probeer ik dingen voor elkaar te krijgen op een simpele wijze. Op mijn manier. Waar het om gaat is wat er in de fles zit. Dat moet bijzonder zijn.
|